Ilmu Hikmah Khodam Surat Al-mulk

Surah Al Mulk (bahasa Arab:????? ) adalah surah ke 67 dalam Al-Qur�an. Surah ini tergolong surah �makkiyah� yang terdiri daripada 30 ayat.
Dinamakan Al Mulk kerana kata Al Mulk yang terdapat pada ayat pertama surah ini. yang berarti �Kerajaan�. Surat ini disebut juga dengan �At Tabaarak� yang bererti Maha Suci. Surah Al Mulk adalah surah keamanan dan keselamatan, kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendinding dari seksa kubur kepada pembacanya. Surah Mulk hendaklah dibaca secara istiqamah dengan menjadikan membacanya amalan kehidupan seharian. Ulama berkata:� Sesungguhnya Rasulullah Shallallahu �Alaihi Wasallam tidak akan beradu melainkan setelah membaca surah As Sajadah dan surah Al Mulk.
Amalan Inti :
  • Sholat Sunnah hajat Li Qodaa-Il Hajat Li Jalbil Ghaniy 2 rokaat
  • Roka�at pertama : membaca Surat Al-Fatihah 1x, Surat Al-Ikhlash 3x, Basmalah 70x,
  • Roka�at kedua : Membaca Surat Al-Fatihah 1x, Surat Al-Ikhlash 3x, Surat Al-Falaq 3x Surat An-Nas 3x Basmalah 70x.
  • Setelah Salam, bacalah : Istighfar 70x
  • Bacalah Surat Al-mulk 40 x, setiap 1x bacalah Do�a Qosamnya 1x [Sebelum selesai 41x tidak boleh berdiri]
Lalu Bertawassul : Ila khadroti nabi mustofa mukhammadin sholallohu alaihi wassalam wa ala lihi washokhbihi wa ahli baitihi ajmain al fatehah�..1x Ila hadroti sayyidina ali karomallohi wajhah,al fatehah�.. 1x Ila hadroti syekh abdul qodir al jailani rodiyallohu anhu, al fatehah���.1x Ila hadroti syekh ahmad asadzily rodliyallohu anhu,al fatehah���..1x Ila hadroti wali songo,alfatehah���.1x Al fatehah abi wal ummi,al fatehah���.1x Al fatehah al manjazani (ki cakra pamungkas),al fatehah��..1x
Khasiat dan keistimewaan �Diantaranya :
1. Khasiat Ayat 14 Surah Al-Mulk
????? ???????? ???? ?????? ?????? ?????????? ???????????
Tidakkah Allah yang menciptakan sekalian makhluk itu mengetahui (segala-galanya)? Sedang Ia Maha Halus urusan PentadbiranNya, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya! 1. Dipandang hebat dan berwibawa. 2. Boleh mengetahui apakah kelebihan diri sendiri. 3..Dapat merasai apabila ajal telah hampir tiba. 4. Jika diamalkan menjadi wirid, zikir harian boleh meluaskan rezeki dan menghilangkan fakir. 5. Dibaca 2,012 kali untuk menolak bala yang besar. 6. Jauh dari seksa kubur jika dibaca ayat 14 dan 15 surah Al Mulk. 7. Jika berhajat hendak melihat orang yang melakukan jahat, pencuri, sihir, memfitnah, orang yang sudah meninggal dalam kubur dan perkara yang penting dalam peperiksaan lakukan: a. Solat hajat. b. Baca ayat di atas 9 kali dan diniatkan. c. Tidur dalam keadaan berwudhu dan berdoa (apa niat kita) dan tidur mengiring dengan lembung kanan. 2. Khasiat Ayat 23 Surah Al-Mulk
???? ???? ??????? ??????????? ???????? ?????? ????????? ??????????????? ??????????????? ? ???????? ???? ????????????
Katakanlah (wahai Muhammad): Allah yang menciptakan kamu (dari tiada kepada ada), dan mengadakan bagi kamu pendengaran dan penglihatan serta hati (untuk kamu bersyukur, tetapi) amatlah sedikit kamu bersyukur. - Jika diamalkan ayat ini, iaitu dibacakan pada gigi yang sakit. InsyaAllah, akan berkurangan dan sembuh sakit giginya. Terdapat banyak keistimewaan daripada tiga puluh ayat Surah Al � Mulk tersebut. Ia akan terus mensyafaati bagi orang yang membacanya dengan istiqamah hingga ia diampunkan.
NB : Mendatangkan Khaddam Al-Latifu Sayyid Barzilin.

0 komentar:

Post a Comment